vrijdag 20 november 2015

IETSJES MEER


In deze tijd van het jaar mag het met de decoratie in huis ietsjes meer zijn. Zo heb ik een paar kransjes van salim takjes gemaakt en deze in mijn houten bakken om een windlicht gedecoreerd. Het staat zo gezellig als de kaarsjes branden.
De ornamenten achter de houten bak heb ik zelf gemaakt.

Zo kwam ik op zolder het oude bakblik tegen,
Staat leuk achter een houten bord.

Voor het eerst in mijn leven een Artisjok gekocht.
Mooi ingedroogd staat hij in een oude pot.

En langzaam komt er hier en daar al wat Kerstversiering.Op zolder had ik nog twee oude kastdeuren staan, door de post van Kathy (House by the waterhole) kreeg ik het idee, om er ééntje naar beneden te halen. Deze heb ik achter de spiegel op mijn oude tafel gezet. De tafel is veranderd, de grote lamp is weg...maar daarover in een volgende post meer.De stolp van vorig jaar heb ik ook weer tevoorschijn gehaald, maar ik wilde er wel wat anders mee..ik heb van een houten kandelaar de onderkant afgezaagd, en deze onder het plateau van de stolp gelijmd, zo heeft de stolp een voetje gekregen. Het ornament wat erin staat heb ik zelf gemaakt.
Ik ben weer druk bezig..ik liep al langer met het idee om kozijnen en deuren donker te maken...door een foto op Instagram was ik om. Ben in de gang en vide begonnen, want die wilde ik helemaal veranderen..daar zat nog bloementjes behang, en het was er toch ietsjes te donker. Het behang is eraf, en één wand is klaar, de kleur op de muur wordt Monument Grey Rustica van Painting the Past...een geweldig mooie muurverf...minder streperig dan de bekende kalkverf...genoeg voor ons..
Eerste foto, hier zie je de kleur van de muur goed.
Tweede foto, ik verf ook het plafond mee, het is hier 6 meter hoog, dus dat kan wel.
Grote foto, de trap had de donkere kleur al. (persian grey van Painting the Past)
boven de voordeur is nog de oude kleur.
Fijn Weekend,
Inge